Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 14 januari 2013

Billecart-Salmon Brut Sous Bois


(Pinot noir, chardonnay, pinot meunier)

När: 28 december 2012

Var: Hemma

Doft: Underbar, utvecklad doft med inslag av bröd, gula äpplen och nougat.

Smak: Frisk, syrlig smak med inslag av gula äpplen och citrus. Nästan obefintlig eftersmak.

Kommentar: Sous bois betyder ”under trä” och som en hyllning till ursprung och gamla traditioner är denna cuvée helt och hållet jäst på ekfat. Ett mycket intressant vin med fantastisk doft idag, men som kräver några år i källaren för att nå sin potential.

Betyg idag: 83(+)

Sannolikt bäst: 2017 – 2020


Tillägg (2015-07-29): Detta betyg har reviderats i efterhand för att bättre spegla hur jag tillämpar betygsskalan idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar