Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 26 september 2022

André Clouet Un jour de 1911…

(100 % pinot noir)

 

26 mars 2022 (Café Live i Malmö)

 


 

Jean-François Clouets årgångslösa prestigechampagne Un jour de 1911 är den fjärde och sista champagnen i den första flighten. Dessvärre har jag ingen uppgift om vare sig basårgång eller degorgeringsdatum i den här utgåvan, eftersom producenten på klassiskt manér väljer att fylla baksidesetiketten med en massa plattityder istället för nyttig information.

 

Det här är under alla omständigheter en mycket bra champagne! Ska man vara petig lider den lite av brist på energi.

 


 

Doft: Utvecklad, brödig, fruktig och lätt oxiderad. Inslag av körsbär, röda äpplen, stenfrukt, rågbröd, pinjenötter och lite spya (!).

 

Smak: Frisk, fruktig, torr och något utvecklad smak av körsbär, röda äpplen, stenfrukt och några röda bär. Bra längd.

 

Betyg idag: 88

 

Sannolikt bäst: 2023-2028

 

Mina tidigare intryck av denna champagne:

2008-bas: 87(+) (2019-05-11)

 


 

Den första flighten i dagens halvblinda provning. Jag blandar ihop Ledru och Paul Bara, men gissar rätt på de båda champagnerna från André Clouet. Cuvée du Goulté från Marie-Noëlle Ledru är bäst av de fyra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar