Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 21 april 2019

2002 de Venoge Millésime

(70 % pinot noir, 15 % chardonnay, 15 % pinot meunier)

12 januari 2019 (hemma)Det här är en mycket bra champagne och till skillnad mot många andra 2002:or fint parkerad i sitt optimala drickfönster sedan flera år tillbaka! Jag drack den här champagnen i oktober 2016 och jämfört med då är den mer utvecklad idag, men inte bättre.

Flaskan köpt på Systembolaget i maj 2014. Idag finns det ingen tillgänglig årgång av husets ”vanliga” årgångschampagne och det verkar som det inte släppts någon sedan 2002.

Doft: Utvecklad och komplex doft med inslag av plommon, mogna äpplen, mjölkchoklad, kex, kräftspad och honung.

Smak: Utvecklad, komplex och något bitter smak med fin koncentration. Mogna äpplen, kräftstjärtar, en bitter ton av äppelskal, hasselnötter och grapefrukt. Hög syra. Fin längd.

Betyg idag: 86

Sannolikt bäst: 2016-2022

Tidigare intryck av denna champagne:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar