Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 12 maj 2016

Henri Giraud Fût de Chêne

(75 % pinot noir, 25 % chardonnay)

22 april 2016 (hemma)

Henri Girauds ”multi-vintagecuvée” Fût de Chêne är en mäktig upplevelse. Den här flaskan degorgerades i juni 2013 och trots mindre än tre år ”på korken” känns den redan som en fullt utvecklad champagne av stora mått! Flaskan köpt på Systembolaget i maj 2014.

Doft: Fantastisk, kraftfull, utvecklad, oxiderad och kryddig doft med rostade toner. Inslag av ek, smör, kex, rostade mandlar, mogen gul frukt, jord och knäck.

Smak: Utvecklad, kraftfull, underbart koncentrerad, frisk och torr. Jag hittar mogna gula äpplen, nektariner, honung och grapefrukt. Lång, torr och aningen aningen bitter eftersmak.

Betyg idag: 94

Sannolikt bäst: 2017-2024

Tidigare intryck av denna champagne:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar