Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 25 november 2015

Pommery Brut Royal

(ca 33 % chardonnay, 33 % pinot noir, 33 % pinot meunier)

26 oktober 2015 (Pommerys champagnebar på KaDeWe i Berlin)

Doft: Fruktig och brödig. Ganska menlös till en början, men något kraftfullare efter en halvtimme i glaset. Jäst, brioche, gula äpplen, mogen persika och mineral.

Smak: Fruktig och torr. Persika, gula äpplen, nötter och grapefrukt. Lång, något bitter eftersmak. Dosagen är märkbar men inte störande.

Kommentar: Pommerys standardcuvée är helt klart en trevlig champagne, även om den känns något endimensionell när man dricker den tillsammans med husets årgångschampagne. Den är baserad på tre årgångar och i det här fallet kan det eventuellt handla om 2010, 2011 och 2012, men det är bara en gissning. Dosage på 11 g/l.

Betyg idag: 80

Sannolikt bäst: 2016-2020


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar