Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 21 juli 2016

Marguet Rosé Grand Cru

(62 % chardonnay, 38 % pinot noir)

18 juni 2016 (hemma)

En härligt somrig champagne med mycket trevlig doft! Dracks över två dagar. Druvorna till denna roséchampagne kommer från Bouzy och Ambonnay. Buteljerad i juli 2012 och degorgerad i mars 2014. Dosage på 5,6 g/l, d v s extra brut. Flaskan köpt vid ett besök hos Marguet i oktober 2014.

Doft: Bärig, blommig, rökig och kryddig doft med lätt brända toner. Inslag av körsbär, jordgubbar, rosor, tobak, kex och svartpeppar. Dagen efter är jordgubbstonerna ännu tydligare.

Smak: Bärig, frisk, torr, kryddig och något bitter. Körsbär, hallon och jordgubbar. Dagen efter känns den mer utvecklad.

Betyg idag: 84

Sannolikt bäst: 2019-2022Inga kommentarer:

Skicka en kommentar