tag:blogger.com,1999:blog-3922759584793891537.post7451797993699926611..comments2024-03-18T00:00:10.074+01:00Comments on Champagnebloggen: 1988 Pannier Egérie de PannierMartinhttp://www.blogger.com/profile/00003868802888904130noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3922759584793891537.post-61870285321653981592016-03-31T00:06:46.578+02:002016-03-31T00:06:46.578+02:00Hej igen!
Självklart korkar jag igen flaskan (m h...Hej igen!<br /><br />Självklart korkar jag igen flaskan (m h a av en förslutningskork)! Det bevarar bubblorna samtidigt som vinet utsätts för luft. Meningen "efter att flaskan varit öppen i två dygn" ska alltså tolkas som "två dygn efter att flaskan öppnades"! :)<br /><br />Det mest optimala, ut ett luftningsperspektiv, är tveklöst att (försiktigt) hälla upp champagnen i en karaff. Men det riskerar så klart att gå ut över bubblorna. Därför är denna metod endast lämplig när man avser att dricka upp champagnen samma dag. Vill man spara delar av flaskan till dagen efter är det bättre att behålla vinet i flaskan! Man kan ju med fördel ändå hälla upp champagnen 30-40 min innan den ska drickas - då hinner den båda luftas (en del) och nå lagom dricktemperatur!Martinhttps://www.blogger.com/profile/00003868802888904130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3922759584793891537.post-80547300807697706982016-03-29T22:45:22.785+02:002016-03-29T22:45:22.785+02:00Tack för svaret, ytterligare fundering.
Du skrive...Tack för svaret, ytterligare fundering.<br /><br />Du skriver "efter att flaskan varit öppen i två dygn", du menar att du inte korkar igen den?<br /><br />Bör innebära att varenda bubbla är borta?<br /><br />Själv provade jag för sakens skull med en Cava förra veckan, mån-ons.....men stängde flaskan och in i kylskåpet. Blev förvånad över hur bra den höll sig.<br /><br />Och sedan en fråga till, när du luftar en champagne, häller du då upp den i en karaff? och hur länge? återigen tänker jag på bubblorna.<br /><br />Tacksam för svarPer Jensennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3922759584793891537.post-87240437544204024892016-03-23T20:42:03.929+01:002016-03-23T20:42:03.929+01:00Hej! Det var medvetet luddigt uttryckt. Det börjar...Hej! Det var medvetet luddigt uttryckt. Det börjar hända lite saker, med både doft och smak, ett par-tre timmar efter att flaskan öppnades, men det är egentligen först på tredje dagen, d v s efter att flaskan varit öppen i två dygn, som den vaknar till liv på allvar.Martinhttps://www.blogger.com/profile/00003868802888904130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3922759584793891537.post-43598587833641652512016-03-22T21:42:11.054+01:002016-03-22T21:42:11.054+01:00"längre tids luftning" vad innebär det i..."längre tids luftning" vad innebär det i tid?Per Jensennoreply@blogger.com