Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 3 augusti 2023

2015 Salmon Special Club

(70 % pinot meunier, 30 % chardonnay)

 

18 november 2022 (Sparkling & Wine Malmö)

 


 

Min odyssé genom Winetastics monter vid vinmässan Sparkling & Wine Malmö fortsätter med ett par Special Club-flaskor från Salmon.

 

Salmon är en odlare i Chaumuzy i Montagne de Reims, ca 15 km sydväst om Reims. Familjefirman, som producerade sina första flaskor champagne 1958, är en Special Club-producent och något av en meunierfantast. De äger tio hektar odlingar, som till 85 % är planterade med meunier – samt 9 % pinot noir och 6 % chardonnay.

 

Salmon gör sin Special Club utan dosage. Druvorna till denna kommer från hembyn Chaumuzy och blandningen (åtminstone i den här årgången) är 70 % meunier och 30 % chardonnay. Den här flaskan blev degorgerad i januari 2022.

 

En mycket bra champagne.

 

Doft: Citrus, krita, vit persika och kex.

 

Smak: Frisk, något fruktig och mycket torr. Gröna äpplen, citron och vit persika.

 

Betyg idag: 85

 

Sannolikt bäst: 2027-2033

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar