Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 29 mars 2023

2005 Paul Bara Millésime

(90 % pinot noir, 10 % chardonnay)

 

8 augusti 2022 (hemma)

 


 

Paul Baras ”vanliga” årgångschampagne brukar imponera och den här årgången är inget undantag. Det är en fantastisk champagne som dricks över tre dagar. Den är som bäst dag två.

 

Den här flaskan blev degorgerad den 29 oktober 2014 – endast två dagar innan jag köpte den på plats hos producenten i Bouzy.

 

Doft: Utvecklad och fruktig doft med inslag av ingefära, jordgubbar, krita, plommon, röda äpplen och lakrits.

 

Smak: Utvecklad, frisk, fruktig, något kryddig och torr smak med fin intensitet. Jordgubbar, plommon, röda äpplen och körsbär. Påtaglig syra, men bra balans. Lång eftersmak med toner av söta röda äpplen och plommon. Senare även lite grapefrukt.

 

Betyg idag: 90

 

Sannolikt bäst: 2021-2027

 

Mina tidigare intryck av Paul Bara Millésime 2005:

2017-11-11: 88

 

Mina intryck av andra årgångar:

2002: 91 (2016-04-10)

2006: 88 (2018-04-28)

2008: 90 (2017-11-18)

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar