Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 10 januari 2022

Dosnon Recolte Brute

(70 % pinot noir, 30 % chardonnay)

 

10 september 2021 (hemma)

 


 

Jag köpte två flaskor av den här champagnen (och en del andra buteljer) när jag besökte Dosnon i oktober 2014. Jag drack den första året därpå och har sparat den sista till idag. Jämför man då och nu är champagnen självklart mer utvecklad idag, men egentligen inte bättre. Den var mycket bra redan i juli 2015 och presterar på en liknande nivå, om än annorlunda, idag!

 

Flaskan blev degorgerad i juli 2014 med en dosage på 4 g/l. Mer information kring champagnen och producenten finns i nedan länkade inlägg.

 


 

Doft: Utvecklad, fruktig och något parfymerad doft med lätt oxiderade toner. Inslag av jäst, tvål, mogna päron, äpplen, citron, krut, smör och rostat bröd. Dag två även aprikos.

 

Smak: Utvecklad, syrlig, fruktig och mycket torr. Päron och äpplen samsas med citrustoner i form av blodgrape, citron och lime. Hög syra. Lång och mycket torr eftersmak.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2019-2024

 

Mina tidigare intryck av denna champagne:

2015-07-22: 87

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar