Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 28 december 2021

1996 Guy Michel Paris Folies

(70 % chardonnay, 20 % pinot meunier, 10 % pinot noir)

 

27 augusti 2021 (hos Marina i Lund)

 


 

Lite mer än en månad tidigare, vid en annan blindprovning, blev jag serverad en Pinot Meunier 1990 från Guy Michel och idag dyker denna 96:a upp vid en liknande tillställning. Det är nog lite överilat att kalla det för en trend, men faktum är att det finns en hel del äldre flaskor tillgängliga på marknaden (bl a på Systembolaget) från den Pierrybaserade odlaren. Den gode Guy har nämligen länge haft den fina vanan att lagra en del av sina flaskor riktigt länge innan han degorgerar dem och släpper dem till försäljning. Den här flaskan blev enligt uppgift degorgerad runt 2018.

 

Det här är en mycket trevlig champagne, men möjligen en svag flaska. Gissningsvis presterade den bättre för ett år sedan!

 

Doft: Mogen och nötig. Inslag av aprikos, svamp, pumpernickel, hasselnötter, bokna äpplen och valnötter.

 

Smak: Mogen, fruktig, relativt tunn och något trött smak av bokna äpplen och blodapelsin.

 

Betyg idag: 84

 

Sannolikt bäst: 2019-2020?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar