Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 9 december 2020

2015 Marie-Courtin Présence

(67 % chardonnay, 33 % pinot blanc)

 

7 juli 2020 (hemma)

 


 

Dominique Moreau fortsätter att bredda sin småskaliga produktion och det här är den första årgången av denna blanc de blancs. Den görs på en blandning av två tredjedelar chardonnay och en tredjedel pinot blanc. Den är jäst på ståltank och gjord utan tillsatts av svavel eller dosage. Den här flaskan blev degorgerad i maj 2018. Aktuell årgång idag är 2017.

 

Det här är en riktigt bra champagne med påtaglig pinot blanc-karaktär! Tydliga inslag av mynta, lime och rörsocker, åtminstone vid högre temperatur, för tankarna till mojito med bubblor!

 

Doft: Fruktig, parfymerad och något kryddig doft med tydligt söta toner. Inslag av tropisk frukt, gröna äpplen, jäst, mynta, lime, rörsocker och melon.

 

Smak: Mycket frisk, fruktig och tydligt torr smak med en aning sälta. Gröna äpplen, lime och mynta. Mojito!

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2024-2030

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar