Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 19 november 2020

2015 Flyinge Vingård Pegasus mousserande

(100 % solaris)

 

6 juni 2020 (hos Henrik)

 


 

Det här serveras blint, som aperitif inför en provning. Det är ganska uppenbart att det inte är någon champagne i glaset – den överdrivet fruktiga doften och den något tunna smaken avslöjar det – men jag har inga konkreta tankar på vilket land eller region det kan handla om. Det är under alla omständigheter ett trevligt vin. Kul att det visar sig vara svenskt och dessutom extra passande med tanke på dagens datum!

 

Flyinge Vingård, belägen nordost om Lund, planterade sina första vinrankor 2009. Man tillämpar ett ekologiskt arbetssätt och sortimentet består för närvarande av nio olika viner.

 

Pegasus mousserande görs på 100 % solaris och med hjälp av champagnemetoden. Enligt baksidesetiketten har vinet legat 30 månader på sin jästfällning, vilket innebär att flaskan bör ha blivit degorgerad hösten 2018.

 

Doft: Fruktig, blommig och söt. Inslag av gröna äpplen, Fruktsoda och vitpeppar.

 

Smak: Frisk och något fruktig. Gröna äpplen samsas med krusbär och lite kärva citrustoner. Lite tunt för att nå ändra fram.

 

Betyg idag: 74

 

Sannolikt bäst: 2020-2025

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar