Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 15 februari 2020

2006 Cuvée William Deutz

(66 % pinot noir, 29 % chardonnay, 5 % pinot meunier)

5 oktober 2019 (Restaurang P2 i Malmö)



Den här 2006:an avslutar den fjärde flighten vid den stora Deutzprovningen. Jag hade förväntat mig att den skulle vara mer utvecklad idag, dels på grund av årgångens generösa stil och dels för att den redan hunnit få några års lagring efter degorgering. Men icke, den är förvisso mycket bra men fortfarande väldigt ung! Doften är klart expressiv, men smaken är något endimensionell och klart obalanserad. Tre-fyra års ytterligare lagring bör rätta till det här!

Flaskan blev enligt uppgift degorgerad i andra kvartalet 2015 och dosagen uppgår till 8,5 g/l.

Doft: Uttrycksfull och blommig doft med inslag av gummi, jäst, krita, nötter och lime.

Smak: Frisk och något endimensionell. Gröna äpplen, krita och citrus. Hög syra.

Betyg idag: 88

Sannolikt bäst: 2023-2029

Hela den fjärde flighten:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar