Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 13 september 2018

Laurent-Perrier Cuvée Rosé

(100 % pinot noir)

11 juli 2018 (hemma)



Laurent-Perriers årgångslösa roséchampagne, som skapades 1968, görs på 100 % pinot noir och med hjälp av maceration (48-72 h). Druvorna kommer från tio olika byar, inklusive grand cru-byarna Ambonnay, Bouzy, Louvois och Tours-sur-Marne. Dosagen uppgår till 9 g/l. Flaskan köpt på Systembolaget i februari 2016.

Det här är en väldigt charmig och lättdrucken rosé! Förvisso inte det största vinet fransmännen trampat, men mycket bra och ett perfekt sällskap en ljummen sommarkväll i bersån!

Doft: Utvecklad, bärig och jordig doft med något vegetativa toner. Inslag av söta jordgubbar, spritpenna och bröd.

Smak: Bärig, frisk och fint koncentrerad smak av jordgubbar, blodapelsin och röda äpplen. Tydlig dosage.

Betyg idag: 84

Sannolikt bäst: 2018-2023

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar