Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 25 april 2017

Francis Boulard Grand Cru Grande Montagne

(60 % pinot noir, 40 % chardonnay)

16 februari 2017 (hemma)



Francis Boulard är en producent som gör mycket rena och ”naturliga” champagner. Den här bygger till 30 % på 2010 års skörd med tillägg av reservviner från 2008 och 2009. Buteljerad i juli 2011 och degorgerad i mars 2014. Dosage på 5 g/l, d v s extra brut. Flaskan köpt på La Cave Colbert i Reims i augusti 2016.

Det här är en relativt enkel, men trevlig champagne. Den dricks över tre dagar och håller ihop bra. Vinner sannolikt på några års ytterligare lagring!

Doft: Brödig och något kryddig doft med inslag av brioche, hö, jäst, gul frukt, citron, honung och hyacint.

Smak: Mycket frisk, fruktig och torr. Persika, citrus, en aning honung och citrusskal. Påtaglig syra.

Betyg idag: 83

Sannolikt bäst: 2020-2024


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar