Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 21 september 2016

2006 Dehours Lieu-dit Maisoncelle

(100 % pinot noir)

2 augusti 2016 (Les Millénaire i Reims)Dehours vingårdschampagner görs i små volymer och håller genomgående hög klass. Maisoncelle görs på pinot noir från gamla stockar i vingården med samma namn. De övriga champagnerna i serien är Brisefer (chardonnay), La Côte en Bosses (pinot meunier, pinot noir och chardonnay), La Croix Joly (pinot meunier) och Les Genevraux (pinot meunier).

Degorgerad i oktober 2014. Dosage på 5 g/l, d v s extra brut. Mycket bra, men inte på samma nivå som den underbara 2004:an!

Doft: Något utvecklad och något kryddig doft. Inslag av smält smör, hallon, örter, läder och järn.

Smak: Frisk och mycket torr smak av röda bär, blodgrape, örter och järn. Hög syra.

Betyg idag: 88

Sannolikt bäst: 2019-2025Mina intryck av andra viner i serien (med länkar till resp inlägg):


Flaskan dracks på enstjärniga restaurangen Le Millénaire i Reims, som serverar en modern version av det klassiska franska köket. Mellan klunkarna champagne fick vi bland annat dessa fina rätter:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar