Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 5 augusti 2016

Marc Hebrart Rosé

(50 % chardonnay, 50 % pinot noir)

22 juni 2016 (hemma)

Marc Hebrart grundade sin firma 1963 efter att ha flyttat till Champagne och tagit över en liten vingård. Idag äger man 14 hektar odlingar, belägna i bl a Aÿ, Chouilly och Oiry, där man odlar pinot noir och chardonnay. Sedan 1997 är det Marcs son Jean-Paul som är ansvarig för verksamheten. Han är för övrigt sambo med Isabelle Diebolt (Diebolt-Vallois)!

Denna rosé görs på druvor från odlarens hemby, Mareuil-sur-Aÿ. Druvblandningen är 50 procent chardonnay och 50 procent pinot noir (varav ca 8 procent rött vin). Flaskan dracks över två dagar. Det här är en trevlig och lättdrucken roséchampagne, men samtidigt en ganska enkel sådan. Flaskan köpt via Systembolagets beställningssortiment i början av juni.

En annan bloggare som druckit den här champagnen nyligen är JC. Här hittar du hans tankar, som möjligen är något mer positiva än mina!

Doft: Bärig doft med inslag av röda äpplen, jordgubbar, grapefrukt, halm och kex.

Smak: Smaken är bärig och frisk med en lätt bitter ton. Den bjuder på smultron, blodapelsin och grapefrukt. Eftersmaken är kort. Dagen efter bjuder den på mer utvecklade toner och då domineras smakbilden av jordgubbar.

Betyg idag: 81

Sannolikt bäst: 2018-2021


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar