Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 19 juli 2016

Paul Déthune Blanc de Noirs

(100 % pinot noir)

17 juni 2016 (hemma)

Paul Déthunes Blanc de Noirs görs på pinot noir som vinifieras i 205-liters träfat. Den bygger på en enda årgång, i det här fallet 2011, men är officiellt årgångslös eftersom den inte hunnit ligga de 36 månader på jästfällningen som krävs för att den ska få årgångsklassas. Flaskan degorgerad i december 2014. Köpt på Systembolaget i mars 2015.

Den har en fantastisk doft och en nästan lika bra smak, men den är fortfarande ung. Bör få ligga till sig i tre år till!

Doft: Utvecklad, komplex, fruktig, brödig och något kryddig med inslag av aprikos, persika, hasselnötter, sten, röda bär och fullkornsbröd.

Smak: Fruktig, frisk, torr och koncentrerad smak av aprikos, persika och röda bär med en bitter ton av blodgrape

Betyg idag: 88(+)

Sannolikt bäst: 2019-2024Inga kommentarer:

Skicka en kommentar