Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 17 juli 2016

Egly-Ouriet Blanc de Noirs Grand Cru

(100 % pinot noir)

16 juni 2016 (hemma)

Blanc de Noirs Grand Cru från Egly-Ouriet är en fantastisk champagne och får väl sägas vara Francis Eglys signaturvin. Den görs på pinot noir från gamla stockar i vingården Les Crayères i Ambonnay. Den här flaskan blev degorgerad i juli 2012 efter att champagnen fått vila 60 månader på sin jästfällning. Basår 2006.

Doft: Underbar, utvecklad, komplex, bärig och något kryddig doft med tydlig fatkaraktär. Inslag av grapefrukt, citron, äpplen, ingefära, kanel, plommon och nougat.

Smak: Utvecklad, koncentrerad, bärig, frisk och mycket torr. Efter hand uppstår en liten pikant bitterhet. Jag hittar vinbär, smultron, plommon och grapefrukt. Hög syra.

Betyg idag: 90

Sannolikt bäst: 2018-2024

Tidigare intryck av denna champagne:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar