Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 27 juni 2016

2004 Pierre Moncuit Nicole Moncuit

(100 % chardonnay)

7 maj 2016 (hemma)

Pierre Moncuits Cuvée Nicole Moncuit görs på chardonnay från mycket gamla stockar i vingården Les Chétillons i hembyn Le Mesnil-sur-Oger. Pierre Péters gör för övrigt sin Les Chétillons på druvor från samma vingård.

Flaskan dracks över två dagar. Första dagen känns den något återhållsam; dag två är den mer utvecklad och klart bättre!

Doft: Underbar! Utvecklad, komplex, fruktig, kryddig och (delvis) chardonnaytypisk doft. Inslag av aprikoser, citron, jordgubbar, rostat bröd, svarta vinbär och en liten ton av pepparkaka.

Smak: Frisk, torr och något utvecklad. Underbara aprikoser samsas med jordgubbar, citrus och lite svarta vinbär. Andra dagen bjuder på mer utvecklade toner.

Betyg idag: 89

Sannolikt bäst: 2019-2025


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar