Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 28 maj 2016

2012 Marie-Courtin Concordance

(100 % pinot noir)

30 april 2016 (Fri Vin 2016 i Köpenhamn)

Concordance görs utan tillsats av svavel och precis som Dominique Moreaus övriga champagner även utan dosage. Det ger en oerhört ren och naturlig champagne. Den här flaskan degorgerades i mars 2016 och är naturligtvis alldeles för ung i dagsläget, men redan idag är den mycket bra. Avsaknaden av tillsatt svavel gör möjligen att den inte har lika lång lagringspotential som andra champagner från 2012, men jag skulle spara den i åtminstone 3-4 år för att ge den en chans att utvecklas. Årsproduktionen uppgår till 2 000 flaskor.

Doft: Något utvecklad doft med härligt fruktiga toner och med inslag av mineral.

Smak: Mycket torr och mycket ren smak av omogna gröna äpplen, citron och något mer som jag inte riktigt kan sätta fingret på (kan det vara tranbär?).

Betyg idag: 87(+)

Sannolikt bäst: 2020-2024


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar