Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 27 januari 2016

2002 Paul Goerg Millésimé

(100 % chardonnay)

10 januari 2016 (hemma)

Kooperativet Paul Goerg, eller La Goutte d’Or som de egentligen heter, i Vertus levererar bra chardonnay-dominerade champagner. Och årgångschampagnen är givetvis inget undantag.

Champagnen dracks över två dagar. Det här är en riktig syrabomb och därmed en typisk 2002:a. Den känns fortfarande ung och det som finns kvar i den öppnade flaskan vinner helt klart på att sparas till dagen efter. Det finns alltså en potential för fortsatt utveckling, men sannolikt inte en påtaglig sådan.

Doft: Brödig, något fruktig och något rökig doft. Inslag av mineral, gröna äpplen, brioche och mandelmassa.

Smak: Stram, frisk och torr smak med viss alkoholhetta. Fortfarande ung. Grapefrukt, omogna äpplen, bittermandel, rostat bröd och brioche. Dagen efter är den något fruktig och mer utvecklad.

Betyg idag: 85

Sannolikt bäst: 2020-2026


1 kommentar:

  1. Spännande, ligger en i kylen och väntar. Skall definitivt lyda ditt råd och spara till dagen efter.

    Recension kommer på http://champagner.nu inom några veckor.

    SvaraRadera