Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 18 juni 2015

1999 Charles Heidsieck Rosé Millésime

(63 % pinot noir, 37 % chardonnay)

9 maj 2015 (hemma)

Doft: Bärig, rökig och utvecklad doft med brända toner. Jordgubbar, kex, lite jord, hasselnötter och rostat bröd.

Smak: Torr, frisk, något bitter och något utvecklad. Jordgubbar, granatäpple och blodgrape. Medellång, mycket torr eftersmak. Trevlig, men något tunn.

Kommentar: Druvblandningen är från början 60 % pinot noir och 40 % chardonnay. Till denna har man tillsatt 7 % röd pinot noir.

Betyg idag: 84

Sannolikt bäst: 2016-2021


4 kommentarer:

 1. Köprekommendation, ja eller nej? Pris 459:- på Viking Line.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Det är ett bra pris, jämfört med vad den brukar kosta på våra breddgrader. Samtidigt är 1999 en ganska svag årgång och jag tycker det går att hitta klart bättre champagner för de pengarna.

   Om du bör köpa eller ej beror på dina egna preferenser. Gillar du Charles Heidsieck men saknar den här champagnen i samlingen, så är det bara att slå till! Men är du "bara" ute efter att köpa en bra champagne, så finns det som sagt bättre alternativ för de pengarna.

   Radera
 2. Då säger jag åt farsan att köpa en då, är väldigt förtjust i detta hus!

  Nästa årgång Heidsieck rosé blir 2006, den släpps nu i veckorna. Importören skulle dock ha hela 799:- för den, kommer endast som privatimport!

  Mvh Jakob

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant! Den brukar ju komma ganska sällan, men det är ändå intressant att de hoppar över både 2002 och 2004. Och ja, 799 kr känns spontant som mycket pengar!

   Radera