Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 24 maj 2015

Beaumont des Crayères Grande Réserve

(60 % pinot meunier, 25 % chardonnay, 15 % pinot noir)

11 april 2015 (Malmö Vinfestival)

Doft: Fruktig och utvecklad doft med inslag av tuttifrutti, nötter och en aning rostat bröd.

Smak: Utvecklad, fruktig och torr. Röda äpplen, apelsin och lite nougat.

Kommentar: Beaumont des Crayères är ett kollektiv som grundades 1955 i Mardeuil, en liten by utanför Épernay. Idag förfogar dess medlemmar över totalt 90 hektar odlingar, varav tre fjärdedelar finns på sluttningarna kring Épernay. Man odlar framförallt pinot meunier (60 %) men även chardonnay (25 %) och pinot noir (15 %).

Producentens standardchampagne har samma druvsammansättning som odlingarna. Det är tyvärr en ganska trist champagne. Men de får plus i kanten för att de anger degorgeringsdatum på flaskan! I det här fallet degorgerades flaskan den 6 oktober 2014.

Betyg idag: 69

Sannolikt bäst: 2016-20182 kommentarer:

  1. Brukar köpa den ganska ofta faktiskt. Passar perfekt till gäster som inte själva köper skumpa, och med tanke på att den kostar 200 spänn så tycker jag att den är rätt god!

    Jag menar, köper man och jämför den med de andra skumporna runt 200 så framstår den som en flaska Krug..

    SvaraRadera
  2. Hej! Den är absolut inte dålig, men det finns så mycket annan champagne som jag hellre lägger mina pengar på. Utbudet kring 200 kr på SB är verkligen inte särskilt spännande, men för fyra tjugor till får man exempelvis en Palmer 2008, som borde göra vem som helst lycklig!

    SvaraRadera