Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 19 mars 2015

1995 Bruno Paillard Blanc de Blancs

(100 % chardonnay)

20 februari 2015 (hemma)

Doft: Stor, mogen doft av mogna äpplen, persika, torkad frukt, rostat bröd och gräddkola.

Smak: Mogen, mycket torr och något komplex smak med viss bitterhet. Äpplen, persika, mogen citrus, nötter och citrusskal till en ton av rörsocker. Senare även nougat. Fortfarande en påtaglig syra. Lång, mycket torr eftersmak.

Kommentar: Oj, den här har utvecklats rejält sedan jag drack den senast! Idag är det en fantastisk champagne! Gjord på chardonnay från Cramant, Chouilly, Le Mesnil-sur-Oger och Vertus med en dosage på 6 g/l. Degorgerad i februari 2007. Konstverket på etiketten är målat av den franske konstnären Roland Roure. Flaskan köpt på Systembolaget i december 2007.

Betyg idag: 90

Sannolikt bäst: 2016-2020

Tidigare intryck av denna champagne:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar