Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 11 februari 2015

2000 Grongnet Special Club


(60 % chardonnay, 30 % pinot noir, 10 % pinot meunier)

11 januari 2015 (hemma)

Doft: Fantastisk, kraftfull, utvecklad och något komplex doft. Efter hand något rostade toner. Inslag av gröna och gula äpplen, mineral, grädde, gräddkola, nötter och rostat bröd. Senare även toner av bränt bröd.

Smak: Utvecklad, frisk, något bitter och aningen eldig smak. Ganska lätt stil. Mogna äpplen, gräddkola, citrus, insidan av citrusskal och en aning skaldjur. Mycket syra!

Kommentar: Doften är fantastisk, medan smaken känns obalanserad. Kan eventuellt lyfta med ett par års lagring! Degorgerad 2011, dosage på 8 g/l.

Den här flaskan säljs för närvarande tillsammans med Grongnet Special Club 1999 och 2004 i en låda benämnd ”Champagnehuset Collection”. Du hittar den i beställningssortimentet hos SB.

Betyg idag: 83

Sannolikt bäst: 2017-2020

Mina intryck av tidigare årgångar:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar