Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 29 december 2014

2000 Louis Roederer Blanc de Blancs

(100 % chardonnay)

21 november 2014 (hemma)

Doft: Utvecklad och kryddig doft med inslag av gummi, mandlar, mineral och bränt bröd.

Smak: Utvecklad, frisk, torr, eldig och aningen bitter. Grapefrukt, nougat, nektarin, omogna äpplen och äppelskal.

Kommentar: Louis Roederers blanc de blancs – ej att förväxla med den ”vanliga” årgångschampagnen– är i regel svår att få tag i. Jag tror att volymerna som produceras är ganska små och jag har exempelvis aldrig sett den på Systembolaget. Den här flaskan är mycket bra, men känns samtidigt något obalanserad. Möjligen har flaskan förvarats för varmt. Köpt i butiken Le Parvis i Reims i oktober 2014.

Betyg idag: 89

Sannolikt bäst: 2016-2022


1 kommentar:

 1. 3/11/2015 - I LIKE THIS WINE: 85 points (Edit)
  Bottled 2002. Disgorged 2006.

  Still extremly youthful! Must have been stored perfectly!

  Plentiful effervescence. Perfectly golden color.

  Weak nose of yeast and carbondioxide and rasberry sugar sweets,

  Acidicity slightly on the high side, but once again balanced by a, perceived, even higher dosage. Very refreshing, like an ice cold softdrink on a hot summers day.

  Everything about this wine seems a bit introverted and ungenerous with not even the slightest hint of any secondary maturity. I should have cellared this longer.

  All considered, it was a slight disappointment.

  SvaraRadera