Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 5 november 2014

2005 Larmandier-Bernier Vieille Vigne de Cramant

(100 % chardonnay)

4 oktober 2014 (Mat & Destillat i Lund)

Doft: Först ost! Gruyère eller möjligen Appenzeller. Dessutom päron, mineral och citrus. Efter en tids luftning försvinner ostdoften och ersätts av gräddiga och något rostade toner.

Smak: Väldigt sluten till att börja med. Mycket torr! Omogna päron, citrusskal och en lätt bitter eftersmak av päronskal. Efter en stunds luftning blir den något fruktig, men känns fortfarande mycket ung och outvecklad. Senare även lite smörkola.

Kommentar: Larmandier-Bernier imponerar med sina kompromisslösa viner! Det här är gjort på biodynamiskt odlade druvor från en vingård med gamla stockar i Cramant. Dosage på endast 2 g/l. Måste lagras för att komma till sin rätt!

Betyg idag: 87

Sannolikt bäst: 2019-2024


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar