Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 4 augusti 2014

Collard-Picard Cuvée Prestige


(50 % chardonnay, 25 % pinot noir, 25 % pinot meunier)

26 juni 2014 (Atmosfär i Malmö)

Doft: Blommig doft med inslag av mineral, persika, päron och citrus.

Smak: Frisk, något syrlig och lätt fruktig. Persika, päron, citron och en aning honung.

Kommentar: I likhet med odlarens övriga champagner genomgår den inte någon malolaktisk jäsning. Blandningen består av ekfatslagrade reservviner, även om det i dagsläget inte finns några särskilda toner i vare sig doft eller smak som tyder på det. Efter buteljering har den fått ligga tre år på jästfällningen innan degorgering. Mycket bra redan idag, men kan säkert utvecklas ytterligare på 3-5 års sikt!

Collard-Picard jobbar ekologiskt sedan 2006 och äger idag 15 hektar odlingar i bl a Le Mesnil-sur-Oger (chardonnay), Villers-sous-Châtillon (pinot meunier) och Vertus (pinot noir).

Betyg idag: 82

Sannolikt bäst: 2017-2020


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar